The Call Academy

Goed te hanteren materiaal, is het halve werk.

6 jaar geleden startte ik met het installeren en beheren van telefooncentrales binnen bedrijven. Al snel merkte ik dat steeds meer mensen bang zijn om te bellen. Dus ik ging op onderzoek uit.

Wanneer ik verder vraag naar de reden waarom klanten bang zijn om te bellen, blijkt dit vaak voort te komen uit onwetendheid. Ze weten niet hoe ze de features van hun telefonie kunnen gebruiken om het telefoneren gemakkelijker te maken.

Daarbij komt vaak ook kijken dat het materiaal (de telefoons, de centrale, headsets of andere) niet gekozen is op basis van hun behoeften. Hierdoor moeten bijvoorbeeld veel handelingen worden verricht om iemand in de “wacht” te zetten of door te schakelen naar een collega.

The Call Academy

Hoe moeilijker zo’n handeling wordt, des te minder zal deze feature worden gebruikt. En daar gaat het mis. De feature wordt niet gebruikt waarvoor hij bedoeld is, en na verloop van tijd weten mensen niet eens dat hij bestaat. Dan kunnen de tips en tricks die ik geef om zelfverzekerder te bellen niet worden toegepast.

Daarom geloof ik dat training hand in hand gaat met het adviseren over het gekozen materiaal en je telefooncentrale. Zo kies je voor één strategie die in het hele bedrijf werkt en kan iedereen zelfverzekerd aan de slag gaan.

Wil jij graag werken aan één belstrategie voor jouw hele bedrijf? Neem gerust contact met me op, dan nemen we alles onder de loep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Benieuwd naar meer? 👇🏻

Deel deze blog

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email